Ötletek

Minden, amit az étkészletről tudni kell

Az étkészlet a legtöbb millenniumi ember nem szokott hozzá, mert hozzászokott, hogy útközben étkezzen, és már senkinek sincs ideje tisztességesen étkezni. Természetesen tudni kell, hogy az étkészlet a terítékhez használt edényekből áll, és volt idő, amikor tudni kellett a különböző étkészleteket, étkészleteket és azok konkrét felhasználását.

Ha az edények könnyen lefordíthatók az étkezőasztalon étkezéshez használt tányérokra, kanalakra és csészékre, ez még nem minden. Nagyon sok más konyhai eszköz alkotja az étkészletet.

Az étkészletek négy kategóriába sorolhatók: italok, tálalóedények, evőeszközök és étkészletek. Lefedik az étkészlet minden részét, amit tudnia kell.

1. Asztali edények

Ebbe az étkészletbe beletartoznak az egyes adagok felszolgálásához használt összes darab. A következő elemeket tartalmazza:

  • Tálaló tányérok

Ezek a tányérok a legnagyobbak az asztalon történő egyedi kiszolgáláshoz, és más edények alapjául szolgálnak.

  • Lapos tányérok

Kicsit kisebbek, mint a tányérok, és a főétel tálalására szolgálnak.

  • Saláta tányérok

Gyakran a lapos lemezek fölé helyezik őket, mert kisebbek vagy a villák bal oldalán helyezkednek el.

  • Leveses tányérok

Ezt az étkészletet leginkább a konyhában használják levesek tálalására, és a salátátányérra is tehetjük.

  • Desszertes tányer

Desszert ételekként is ismertek, és kisebbek, mint a tányérok. A konyha is szolgálja őket.

  • Kenyértányérok

Mindig minden evőeszköz bal felső sarkában helyezkednek el, mert ebben a kategóriában ezek a legkisebbek.

2. Tálaló elemek

A tálalóelemek a csoportnak felszolgálandó ételek feltálalására vagy az asztalon való megjelenítésére szolgálnak. Ezek alatt értjük:

Tálcák

Kancsók

Tálak

Dekanterek

Tálaló tálcák

3. Evőeszközök

Ezek azok a konyhai eszközök, amelyeket minden vendég az étkezéshez használ. Lehet, hogy lazán villának, kanálnak és késnek nevezik őket, de ennél sokkal többet takarnak.

Az asztalon használati sorrendben vannak elhelyezve, balról kezdődik a salátavilla, jobbról a kések, kívülről a kanalak. Ezek a borítók a következőket tartalmazzák:

  • salátavilla; salátaételhez használják őket.
  • Leveskanalak; levesételekhez használják.
  • desszertvillák; desszertekhez használják
  • steak kések
  • vajas kések

4. Italok

Mára már tudnia kell, hogy az étkészletek ebbe a kategóriába tartoznak az iváshoz használt edények. Bár különböző alkalmakra vagy italokra különböző típusokat tartalmaznak. Ez alatt a következőket értjük:

  • Pezsgőfuvolák; pezsgőivásra használják, és gyakran a borospoharak jobb oldalán helyezkednek el.
  • Vizes poharak; ivóvíznek használják, és az asztalon lévő kések fölé helyezik őket.
  • Borospoharak; borivásra szolgálnak, és a vizesserlegek jobb oldalán helyezkednek el.

Következtetés

Annak ellenére, hogy az asztalterítés nem olyan népszerű, mint korábban, nem árt többet megtudni az edényekről és azok elhelyezéséről, mert lehet, hogy valamelyik nap le kell nyűgöznie valakit ezzel az információval.

Vissza a listához

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük