Ötletek

5 tipp a konyhai edények karbantartásához

Az edények az egyik legfontosabb elem a konyhában. Az edényeket és az evőeszközöket is naponta többször használják étkezés közben. Ezért rendkívül fontos tisztán tartani őket, hogy hosszú ideig szolgálhassanak bennünket. A piacon számos termék található a zsírok és baktériumok eltávolítására az edények és evőeszközök felületéről a konyhában, de fennáll annak a veszélye, hogy nagy mennyiségű vegyi anyagot tartalmaznak, amelyek károsíthatják a bőrt és az anyagokat. készült edényekből és evőeszközökből. A jó hír az, hogy nem kell vagyonokat költeni vény nélkül kapható tisztítószerekre. Szeretnénk megosztani Önnel a legjobb gyártók ajánlásait az edények és evőeszközök tisztítására és karbantartására vonatkozóan.

Evőeszközök:

Az evőeszközöket használat után azonnal meg kell tisztítani, mivel egyes élelmiszerek magas savasságúak, ami károsíthatja az anyagot. Az evőeszközöket kézzel kell mosni egy speciális fémoldattal. Ha azonban kevés az idő, alternatíva a mosógép. A mosási ciklus befejezése után az evőeszközöket puha törülközővel le kell törölni, hogy megőrizze a felület fényét.

Elkészítettünk egy receptet, amely lehetővé teszi a foltok és karcolások hatékony eltávolítását.

Szükséged van:

  • egy kanál nátrium-hidrogén-karbonát;
  • egy kanál tengeri só; fél csésze fehér ecet;
  • egy csésze forró víz;

Az ezüstedényt egy órára ebbe az oldatba kell meríteni. Ha szükséges, puha szivaccsal finoman megtisztíthatja az egyes csapokat, és úgy néznek ki, mint az újak.

Evőeszközök

Vezi colecția noastră de tacâmuri

bucataria ta

Hőálló edények:

A tapadásmentes felületű tálcák lehetővé teszik az edény egyszerű eltávolítását. Tisztítás előtt hagyni kell őket kihűlni. Nem ajánlott forró tálcát folyó víz alatt hagyni. Minden használat után javasolt a kézi tisztítás normál mosószerrel. Ha makacs foltok vagy trágya maradványok maradnak, áztassa a tálcát 10-20 percre forró mosószeres vízbe, majd mossa le puha szivaccsal.

Hőálló edények:

Poharak:

A poharak kézzel vagy mosógépben is moshatók.

Jó tudni, hogy a mosógép száradási hőmérséklete magas, így előfordulhat, hogy a poharak fehér foltok és fakó megjelenésűek maradnak.

Emiatt javasoljuk a kézi mosást enyhe mosószerrel. Jobb, ha nem a természetes szárítást választja, és azonnal mosás után használjon pamut törülközőt a fényes megjelenés érdekében. A szemüveget szájjal felfelé kell elhelyezni, hogy elkerüljük az esetleges szilánkokat.

Poharak

Porcelán étkészlet:

A porcelán és a kerámia az edények gyártásához használt legnépszerűbb anyagok közé tartozik. Mindkét anyag nagyon jó minőségű és számos előnnyel rendelkezik. A legismertebb előnyök közé tartozik a karcokkal és forgácsokkal szembeni ellenállás, a tartósság, valamint a hagyományos és mikrohullámú sütőkkel való kompatibilitás. A porcelántermékek mosógépben is moshatók, de az esetleges karcolások, kipattogzások elkerülése érdekében nem szabad mosógépbe tenni. A mintás vagy személyre szabott porcelántermékeket kézzel kell mosni, hogy megőrizzék csillogó megjelenésüket.

Milyen módszereket használsz a konyhai eszközök karbantartására?
Ha van egy titkod, oszd meg velünk az alábbi "Válasz" részben!

Vissza a listához

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük