Ötletek

Hogyan választjuk ki a megfelelő étkészletet az asztal és a konyhabútorhoz illően?

Kerámia vagy porcelán: hogyan választjuk ki a megfelelő anyagot a konyhában levő edényekhez?


Kerámia vs porcelán

Tudjuk, hogy a tányérok, tálak vagy tálcák kiválasztását megnehezítheti, ha nincs tömör információ az anyagokról, amelyekből készültek. A kerámiák és a porcelánok minőségükről és tartósságukról ismertek, ezért ilyen előnyös befektetésnek is megfontolható konyhája számára, de először feltétlenül ismerni kell e két anyag közötti lényeges különbséget, amit alább kifejthetünk. Az anyagok közötti különbségek az agyag összetételéből és az égetési hőmérsékletük változásából adódnak. Ha az agyag sűrű és az égetési hőmérséklet magas, az étkészlet erős és tartós lesz.

 


KERÁMIAPORCELÁN


A kerámia és porcelán edények közötti választás során ne csak az esztétika, hanem a fontos részletek is vezéreljenek, mint pl.:

Az esemény, amelyre használni szeretné:

Általában a kerámia étkészlet melegebbnek számít, lezser hangulatot kelt, és gyakran használhatók családi étkezéseknél; a porcelán definíció szerint elegáns és alkalmas különleges eseményekre; ezért nem ártana beszerezni legalább egy porcelán és néhány kerámia készletet;

Tartósság és sűrűség:

A porcelánedények gyakran családi örökségek, amelyek kiállták az idő próbáját. Nem azért, mert tovább maradtak a vitrinben, hanem mert nagyon jó az ellenállásuk. A sűrűség kritériuma szerint fontos tudni, hogy a porcelán ellenállóbb, mert nagyobb a sűrűsége, még ha vékonyabb is. A kerámia viszont nagyobb nedvességfelvételi képességgel rendelkezik, mivel nem túl nagy a sűrűsége;

Hogyan kell karbantartani:

A kerámia edényeknél különös figyelmet kell fordítani a főzési hőmérsékletre, ha sütőbe akarjuk tenni és mosógépben fertőtleníteni szeretnénk, de a porcelánnal ezek a gondok nem fordulnak elő.


Végül bemutatjuk konyhai porcelán kollekciónkat:

      • Magas hőmérsékletű prémium porcelán;

      • Prémium szállodai porcelán;

      • Díszített prémium szállodai porcelán;


Porcelán kollekcióink megtekintéséhez kattintson ideHogyan kell megfelelően karbantartani az edénykészletet a konyhában?

 


Bár a porcelán sokkal vékonyabb, mint a kerámia, nagy előnye, hogy nagyon tartós, még akkor is, ha normál vagy finom. Így például egy fémbetét nélküli porcelántányért be lehet tenni a mikrohullámú sütőbe vagy a tűzhelyre. A porcelán edényeket mosogatógépben is tisztíthatja anélkül, hogy károsítaná őket.


setul de farfurii

 

Vissza a listához

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük