1957-ben megalakult a segesvári csempegyártó cég.

A Segesvár különböző területein található régészeti leletek tanúskodnak arról, hogy a Kr.e. I. évezred óta. ott volt az agyagfeldolgozás tudománya.

Az első beruházások a tüzelőkemencék, dekorációs és mázas termékek területén történtek a termékek minőségének és versenyképességének növelése érdekében.

Az zománcozás, főleg lapokra mártással történik, külső-belső eszközökkel csészékbe, tálakba meritve, melyek ma is működnek.

A cég megalakulásakor három különböző gyártási profillal rendelkezett, először a fajanszgyár, majd 1961-ben az üvegcsomagoló-, palack- és üveggyártó üzem, 1978-ban pedig egy új részleg épült, amely akkoriban. Művészi cserépedénynek hívták. és amely cseréptárgyakat is gyártott, de jobb minőségű, megmunkáltabb, így 1987-től ezen a szekción tértek át a foszfátporcelán gyártására.

1991. január 1-től a három profilt magában foglaló üzem egy kormánydöntés nyomán három különálló társaságra oszlott, és akkoriban volt olyan szabályozás, amely lehetővé tette a volt állami tulajdonú vállalatok több részre bontását, és úgy ítéltük meg, Jó döntés lenne három részre osztani, itt három különböző gyártási specifikációjú gyártóegységről beszélünk, amelyek után minden újonnan alakult cég önállóan folytatta, az egykori csempegyárból SC Cesiro SA lett, amelyet az idők során az “Üveg” néven ismertek. and Faience Factory”, majd az “Üveg és Fajansz Komplexum”, majd a 80-as évektől 1989-ig a “Sighisoara Glass and Faience Company” része volt, a Cesiro név a Ceramic rövidítése. A romániai Segesvár 1991. január 1-je óta van vele, az egykori “Societate de Sticlă si Faianța”-ból való kiválás után.

A Társaság igazgatói

Pupaza Ioan

1957-1984

Vezérigazgató

 

Gheaja Nicolae

1984-1990

Vezérigazgató

 

Patrinjel Ioan

1990-2009

Vezérigazgató

 

Voia Aurelian

2009-2019

Vezérigazgató

 

Cosmin Covaciu

2019- mostanáig

Vezérigazgató