Ötletek

5 tipp a klasszikus asztalrendezéshez, amelyet minden házigazdának tudnia kell

Az asztal elrendezése feltétlenül szükséges! Ez egy olyan hely, ahol kiléphetünk a hétköznapok nyüzsgéséből és élvezhetjük a másokkal való együttlét egyszerű boldogságát.

Fedezd fel, hogyan terítsd meg megfelelően az asztalt bármilyen eseményhez, hogy a házias ételek elegánsabb légkört kapjanak. Az asztal terítéséhez szükséges elemeket a kialakítani kívánt általános esztétika, valamint az asztalnál felszolgálandó étel típusa határozza meg.

A legalapvetőbb asztalterítéshez szükség lesz egy terítőre, egy lapos tányérra, egy oldaltányérra és egy tálra minden vendég számára, egy késre, egy villára, egy kanálra és egy szalvétára.

Ezenkívül minden vendégnek poharat kell biztosítania, beleértve egy vizespoharat, valamint egy boros vagy prosecco poharat, ha alkoholos italokat szolgálnak fel. Mindig gondoljon az asztal középpontjára, legyen az egy virágváza vagy néhány gyertya.

Set Ice Grey

Set Lime

Set Christmas Time

Kövess egy témát

Az asztalterítőt kiteríthető színnel érdemes “lehorgonyozni”. Győződjön meg arról, hogy a minta, a szín és a textúra az elejétől a végéig egységes. Néhány példa a következő:

Alternatív megoldásként használjon olyan nyomatmintát alapként, amely tartalmazza az összes színt, amely az egészet összekapcsolja. A következetesség érdekében kipróbálhatja a Complete Table Service Set-et az eMAG-nál!

Dinner set for 6 people, Round, Glossy Grey decorated with Santa Claus

Dinner set for 6 people, Round, Glossy Grey decorated with Santa Claus

Adjon hozzá

Egy másik divatos megközelítés a különböző típusú anyagok keverése és összeillesztése. Ez nem csak egy nagyszerű technika, hogy textúrát adjon az asztalnak, hanem segíthet is egy speciálisabb szempont kialakításában. Néhány lehetőség, amelyet ezzel kapcsolatban kipróbálhat, a következők:

Appropriate Cutlery Placements

Követheti az edények elhelyezésének sorrendjét, kezdve azzal, amelyik a legtöbb el a tányértól és közelebb kerülve hozzá.

  • A salátavillát a vacsoravillától balra, a vacsoravillát pedig a tányértól balra kell elhelyezni.
  • A vacsora kést a tányértól jobbra, az előétel- vagy salátakést a tányértól jobbra kell helyezni. a vacsoravillától jobbra, a leveses kanalat pedig tőle jobbra kell tenni.
  • Ezt követően a desszertes kanalat vízszintesen kell a tányér fölé helyezni.

Ha olyan készletet keresel, amely minden összetevőt tartalmaz, itt van a tökéletes:

A reggeli asztal megterítése

 

A dolgok egyszerű tartása nagyszerű stratégia, ha a reggelizőasztalt pihentetőbb környezet érdekében terítjük meg.

A többszintes tányérok használata a tállal a tetején, valamint a vászonszalvéta és a terítő, különösen fényűző reggeli benyomását kelti.

Egy pompás virágokkal teli váza hozzáadása nagyszerű módja annak, hogy bármilyen terítéket felélénkítsen. A többszintes tányérok használata a tállal a tetején, valamint a vászonszalvéta és a terítő, különösen fényűző reggeli benyomását kelti.

Egy pompás virágokkal teli váza hozzáadása nagyszerű módja annak, hogy bármilyen terítéket felélénkítsen.

Az egész asztal megjelenése

Miután sikerült elhelyezni az evőeszközöket, a következő dolog az asztal általános megjelenése.

Nincs igazi luxusasztal remek terítő nélkül. Ez lehet egy abrosz, amely az asztal teljes felületét lefedi, vagy választhat egy asztali futót is a modernebb megjelenés érdekében.

Továbbá ne felejts el szalvétát tenni az asztalra! Nem szeretné, ha a látogatóinak kellene kérniük, ezért a legjobb, ha ott vannak, és várják őket, amikor leülnek.

Vissza a listához

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük